Voor een goedgevulde sporthalle, kon Basket Poperinge zijn ambitie – en dat is promotie naar derde – niet waarmaken en blijft het nu hopen op een misstap van Oudenburg of een stuntzege tegen Koksijde. Voor de match deelde de Hoppeploeg nog de leiding met de bezoekers, door het verlies valt Poperinge terug naar een derde stek in de klassering. De thuisploeg nam wel de beste start, maar al snel was duidelijk waarom Oudenburg een te duchten tegenstander was. Bij de rust hingen de bordjes in evenwicht (29-29), maar in het derde quarter lukte het aanvallend niet meer. De bezoekende zonedefense bleek een goede zet, vermits de thuisploeg vanop afstand er helemaal niks van bakte. Oudenburg bouwde zijn voorsprong  uit via 35 – 45 op het einde van het derde quarter naar een maximale 36 – 50 stand. Knap was wel dat de thuisploeg, gesteund door een heel enthousiast publiek, nog serieus knabbelde aan zijn achterstand. Drie technische fouten (coach, speler, bank)in de laatste minuut deden echter voor goed de deur dicht.