Een gelijkopgaand eerste quarter (13 – 14) was het sein dat de nummer twee uit de klassering met duidelijke winstbedoelingen naar de Hoppestad was afgezakt. De thuisploeg kraakte teveel open kansen om in het tweede kwart het tij te keren zodat de bezoekers met een kleine bonus konden gaan rusten. (21 – 25)
Na de pauze bleef het vooral aanvallend heel stroef gaan en liet Poperinge aan de vrijworplijn heel wat punten liggen. Na een maximale 14 puntenkloof (31 – 46) herwonnen de jongens van coach Cambier in de slotperiode hun vechtlust. Opgezweept door de aanmoedigingen van de supporters vocht de thuisploeg zich terug in de match. Poperinge naderde nog tot 49 – 51, kreeg nog de kans om verlengingen uit de brand te slepen, maar miste zijn ultieme shotpoging.
Qua sfeer en inzet zat het duidelijk goed, nu volgen hopelijk snel ook de resultaten.

Q1 13/14, Q2 8/11, Q3 10/19, Q4 18/9

Spelers: Van Kemmel 5, Snauwaert, Gelein 9, Paris Y Lopez, Doolaeghe, Verhaeghe 3, Bloes 1, Vandenberghe 13, Vanhee, Pattyn 14, Lammertyn 2, Blanckaert 2.