Skip to main content

Derde ontmoeting ondertussen voor Langemark en Poperinge. Vanaf de start waren beide ploegen gewaagd aan elkaar en ging het er stevig aan toe. Poperinge had moeite om afstand te nemen door het snelle spel van Langemark. Keer op keer was er ruimte voor de groenhemden en profiteerde Langemark gretig inside. De bezoekers kregen weinig kansen door een strakke defense en de scores waren dan ook schaars. Zelfde spelbeeld in het tweede quarter, Poperinge was te laks en kon maar geen vat op de match krijgen. Elke kloof werd onmiddellijk teruggeschroefd en het bleef gelijk opgaan. Er werd gerust met een evenwichtige stand: 26-27.

Na de rust was het genoeg geweest voor de bezoekers. Het gaspedaal werd stevig in geduwd en de trein kon niet meer gestopt worden. Langemark had geen antwoord op het gretige spel en Poperinge kon enkel foutief afgestopt worden. Ook in verdediging werd elke deur dichtgedaan en Langemark kwam niet meer tot scoren. Poperinge bouwde een kloof uit en in een mum van tijd was het verschil meer dan 15 punten. Het laatste quarter was het beste er vanaf voor beide ploegen. Enkel Poperinge kon nog wat doorduwen en zorgde voor een nog groter verschil. Een mooier cadeau kon assistent David niet wensen voor zijn verjaardag!

De eindscore gaf een vertekend beeld van de match: 46-73. Indien Poperinge onmiddellijk uit de startblokken kan schieten dan zit er nog veel meer in. Dat zal voor de volgende match zeker nodig zijn als er gespeeld moet worden tegen een oppermachtig Iebac.