Jacky moet voor de laatste match in de heenronde forfait geven. Hij wordt vervangen door de coach van de eerste ploeg, Marc Cambier. De Roden trekken met z’n negenen naar Marke. Florin ontbreekt. De thuisploeg heeft 7 spelers op de bank zitten, meer dan genoeg om veel te kunnen wisselen.

Het eerste quarter loopt als een trein. Na nog geen 3 seconden maakt Poperinge er al 0-2 van. Drie minuten later is het 0-8. In de volgende twee minuten wordt er welgeteld 1 punt gemaakt (0-9). Na 8 minuten spelen, staat de nul nog altijd bij Marke (0-15). Een halve minuut later kan Jonathan de bal onderscheppen bij een inworp van Marke en scoren. Met nog 26 seconden te spelen is de stand 0-19. Op dat moment maakt een bezoeker een fout op een speler van Marke die een driepunter probeert te maken. Het gevolg : drie vrijworpen voor de thuisploeg. Twee gaan erin. Deze 10 minuten eindigen dus op 2-19. Een heel sterke start. Het lijkt een piece of cake te worden.

Het tweede quarter start veel beter voor Marke. Na 2 minuten spelen is de stand 8-21. Daarna plaatst Poperinge een tussensprintje van 10 punten. Halverwege dit quarter is de stand 9-31. Drie minuten later is er nog altijd een comfortabele voorsprong voor de onzen (11-37). Dit quarter eindigt op 14-37.

Na de rust komt de thuisploeg agressiever uit de kleedkamer. Een paar spelers van Poperinge hebben moeite om hun kalmte te bewaren. Ook het samenspel bij Poperinge is niet meer wat het in de eerste helft was. De voorsprong van Poperinge blijft desondanks groot. Na 2’ is die 21 punten (18-39) en na 6’ 22 punten (24-46). Op het einde van deze 10 minuten is de voorsprong uiteindelijk nog 19 punten (31-50).

Maar dan slaat de vermoeidheid bij de Roden toe. Er wordt slordiger gespeeld. De voorsprong slinkt langzaam maar zeker. Na 2’ is de stand 33-50. 2’30” later is de stand 39-52. En de voorsprong blijft maar kleiner worden. Om concreet te zijn : 8 punten met nog 3’30” te gaan in deze wedstrijd (45-53). De eindstand is 52-59. Gelukkig zijn er maar 4 quarters in een wedstrijd.

Toch nog even kijken naar wat Avelgem en Roeselare in hun wedstrijd hebben gedaan. Roeselare slaagde erin om Avelgem te kloppen. Roeselare moet nog tegen Ieper spelen. We mogen ervan uitgaan dat Roeselare zal winnen. Het gevolg is dat er drie ploegen op de eerste plaats zullen eindigen met evenveel punten. Dan wordt er naar de onderlinge duels gekeken en aangezien Poperinge telkens met meer punten gewonnen heeft dan verloren, eindigen ze als eerste. Een dikke proficiat aan alle spelers en coach(es).