Afspraak in het sportcentrum Vita Krokodiel, een recent gebouwd complex. De vloer van het basket-veld heeft wel een speciale kleur, roze. Nog maar bitter weinig gezien.
De thuisploeg bestaat uit 12 spelers waarvan 10 spelers van 18 jaar. De bezoekers zijn met z’n ze-venen waarvan 2 spelers van 18 jaar. Siebe, Milan en Florin hadden andere verplichtingen.

Na 2’30” spelen in het eerste quarter is de stand nog altijd maar 2-0. 2’30” later is de stand 4-4. Er wordt weinig gescoord in het begin van de match. 3’ later is de stand 12-4 dankzij de nummer 12 van Middelkerke die al 2 driepunters en 1 tweepunter gemaakt heeft. Q1 eindigt op 14-7. Een niet on-overkomelijke achterstand.

In het begin van Q2 worden 2-3 passen van Poperinge door Middelkerke onderschept. De thuisploeg speelt geregeld op de press maar niet sterk/goed genoeg. Poperinge geraakt er gemakkelijk vanonder. Na 3’ spelen is de thuisploeg wel al 13 punten uitgelopen (22-9). Nog eens 3’ later is de voorsprong al 16 punten. Daarna knabbelen de Roden wat aan de achterstand. Na 8’ is de stand 30-19 om uit-eindelijk de rust in te gaan met een 32-22 stand.

Na de rust blijft het gat ongeveer 10 punten. Na 3’ is de stand 38-26. In de helft van dit quarter is de stand 41-30. 1 minuut later krijgt een speler van Poperinge een onsportieve fout aan zijn broek. Deze 10 minuten eindigen op 48-35.

In het laatste quarter kan Middelkerke de kloof uitdiepen tot 20 punten. Als je maar 2 spelers op de bank hebt zitten, wordt het fysiek moeilijker naarmate de wedstrijd vordert. Na 3’ is het 52-39 en na 5’ is de kloof 19 punten (59-40). Met nog 2 minuten te spelen is de stand 63-45. Met nog 15 seconden wedstrijd krijgt nog een speler van de bezoekers een onsportieve fout achter zijn naam. De eindstand is 68-48.

Ook qua gemaakte fouten was de thuisploeg sterk. Met 20 fouten voor Middelkerke tegenover 11 voor de onzen. Ook qua driepunters is de thuisploeg in het voordeel, 4 tegenover 1 voor Poperinge.