Dat Poperinge nog niet zijn niveau van voor de competitiebreak haalde werd in de eerste helft duidelijk. Olympos geloofde sterk in zijn kansen en liet dat duidelijk blijken. Met meerdere driepunters, vooral omdat de bezoekers te laks verdedigden, was bij de rust de stand zo goed als in evenwicht. (31 – 34)

Na de pauze werd het een gans ander verhaal. De defense werd aangescherpt, Poperinge beheerste de rebound en ook aanvallend liep het een stuk vlotter. Gevolg was dat Marke nog amper in het stuk voorkwam en Basket Poperinge afstevende op een vlotte zege. Zondag wordt het met de komst van titelkandidaat BBC Koksijde beslist andere koek. Voor de thuisploeg een heel belangrijke match met het oog op eventuele promotie.