Ploegsteert, op papier kwalitatief gelijkaardig als vorige tegenstander Langemark, nam onmiddelijk de leiding over een bang Poperinge. De onzen lieten Heuvelland maar passeren in aanval en schuwden contact in de rebound waardoor het eerste kwarter een 4-23 tegen werd. Terwijl het tweede kwarter aanvallend al iets binnen viel werd defensief er nog geen antwoord gevonden op het fysieke spel van Heuvelland. Nieuwe clubref Theo durfde soms nog niet fluiten tot meer dan lichte frustraties bij sommige thuisspelers. Geen blaam voor de refs natuurlijk. Coach Rens zal op training nog maar eens speechen over mentale sterkte/rust tegen sommigen.

Ruststand 12-47

Voor de tweede helft nemen we even een nieuwe alinea. Dit leek dan ook een totaal andere match. De Roden plukten de rebound weg, counterden met enkele vlotte passen en konden zo zelfs het derde kwarter in de wacht slepen (16-12). De coach van Heuvelland moest even slikken en stelde orde op zaken voor de laatste 10min. Hoewel Poperinge aanvallend niet slecht speelde, de vele tweede kansen voor Ploegsteert deden ons de nek om.
Ruben kon met het laatste shot van de match nog, een ondertussen, iconische “deep three” scoren. 40-86 eindscore.

Nu de aanval op gang komt bij de U16B wordt het hoogtijd om ook defensief aan te scherpen.