Voor de tweede keer dit seizoen spelen we tegen Avelgem. De eerste keer was voor de beker. Poperinge heeft die match met 11 punten verloren. Het wordt dus een moeilijke klus.

Er wordt moeilijk gescoord in het begin van de match. Na 2’30” spelen, is de stand 2-2. Na 4’ is er een mooie fastbreak van de thuisploeg. Langzaamaan loopt de thuisploeg uit. Na 5’ is de stand 10-4 en 3 minuten later is er 18-10 te zien op het scorebord. Dankzij een driepunter van Theo in minuut 8 en Milo in minuut 9 lopen de Roden verder uit. Dit quarter eindigt op 26-10.

De tweede 10 minuten beginnen moeizaam. Na 2’ is de stand nog altijd die van het einde van het eerste quarter. Na 5’ is de voorsprong lichtjes geslonken (31-17). De bezoeker kunnen niet meer scoren in dit quarter. Na 7’ is de stand 37-17 en nog eens 3 minuten later 39-17. Het moet gezegd, de bezoekers kenden redelijk wat pech bij de afwerking. De bal wilde er niet meer in in de laatste 5 minuten. Maar dat zal ook wel voor een deel de verdienste van onze Roden zijn.

Na de pauze start Poperinge sterk. Casper gooit na 2’ spelen een driepunter en na 4’30” heeft de thuisploeg al 5 fouten. Geen erg. De thuisploeg plaatst een tussensprintje en na 25 minuten spelen in deze match is de voorsprong al 30 punten (49-19). De volgende 2’30” wordt er niet veel gescoord (53-21). Avelgem probeert de achterstand te verkleinen door driepunters te gooien maar zonder succes. Milo slaagt daar wel in in de laatste seconden van dit quarter en brengt de stand op 62-23.

De thuisploeg start opnieuw sterk in het laatste quarter. Na 14” is de eerste fout er al. Er wordt maar weinig gescoord in deze laatste 10 minuten van de match. 64-26 na 2’, 66-26 na 3’30” en na 5’ is de stand 66-32. Casper krijgt een technische fout van de scheidsrechter wegens “reclameren”. Meteen zijn vijfde fout en game over. Het ongeluk is wat gekeerd voor Avelgem. Wat in Q2 niet lukte voor hen, lukt nu wel beter. Maar Poperinge speelt verstandig en laat de bal het werk doen door veel te passen. De eindstand is 78-34 dankzij een driepunter van Zidan in de laatste seconden van de wedstrijd. Iedere “Poperingenaar” had wel gedacht dat Avelgem te pakken was maar niemand had verwacht dat het verschil zo groot zou zijn.

Nog enkele weetjes :

• Poperinge heeft in de eerste en tweede helft evenveel punten gescoord, telkens 39. Telkens een eerste sterk quarter (q1 : 26 punten en q3 : 23 punten) en een zwakker tweede (q2 : 13 punten en q4 : 16 punten).
  • De nummer 14 van Avelgem was goed voor de helft van de punten van zijn team, 17 dus.

Oh ja, bijna vergeten. Goed werk ook van de mensen aan de tafel, merci daarvoor. Mag ook wel eens gezegd worden.