Baasrode komt met achten naar Poperinge afgezakt. Bij Poperinge ontbreken Jonathan, Siebe en Milo.

In het begin van Q1 wordt er vlot gescoord, in tegenstelling tot de vorige match. Na 1’ is de stand al 4-2. In de volgende 2’30” lukt het de thuisploeg niet om nog wat punten bijeen te sprokkelen. De bezoekers daarentegen brengen hun totaal op 8 punten. De achterstand voor de onzen is 3’ later nog dezelfde (11-15). In de laatste minuut kunnen de bezoekers in 30 seconden tijd twee fast breaks doen en scoren. Deze 10 minuten eindigen op 14-21.

In het volgende quarter scoort Baasrode sterk … in fouten. Na anderhalve minuut hebben ze er al 4 verzameld. De bezoekers lopen in dit quater nog verder uit. Na 4’ is de stand 18-31. 3’ later is er 25-38 te zien op het scorebord, om uiteindelijk te eindigen op 28-49. De reden voor deze grote achterstand is het vele balverlies en de vele slechte passen van de Roden.

Na de pauze proberen de Roden de achterstand te verkleinen met geforceerde shots maar zonder succes. Er wordt ook minder als team gespeeld. Na 4’ is de stand 31-58. Er sluipt frustratie in het team waardoor er domme fouten gemaakt worden. Nog eens 4’ later is de stand 37-62. Met nog 10 minuten te spelen is de achterstand opgelopen tot 28 punten (40-68).

In het laatste quarter blijft Poperinge slechte passen geven. De moed zakt de thuisploeg in de schoenen. Veel wordt er niet gescoord. Na 5’ is de stand nog maar 43-72. De match eindigt uiteindelijk op 52-87.

Dit was één van de mindere matchen van Poperinge. Er zijn zo van die dagen.

Baasrode heeft een groot deel van de match op de press gespeeld. De meeste tegenstanders van Poperinge doen dit in de terugronde.

Onze U18 heeft tijdens de match enkele mooie combinaties en acties laten zien. Het was zeker niet allemaal kommer en kwel. We hebben meer van dat nodig om een beter resultaat te halen.

Enkele weetjes :

• Poperinge had deze keer geen zwak quarter. In Q1 en Q2 maakten ze telkens 14 punten, in de laatste twee quarters telkens 12 punten. Ongeveer hetzelfde beeld voor Baasrode : 25 punten in Q1, 24 in Q2 en 19 punten in Q3 en Q4.
  • Qua aantal fouten was de stand ongeveer gelijk, 21 voor Poperinge en 23 fouten voor de bezoekers.
  • Bij Baasrode hadden ze 3 topschutter die goed waren voor in totaal 77 punten (30 – 23 – 24).
  • Qua driepunters kon Baasrode er zes maken. Bij de Roden kon 1 speler er twee maken.