Skip to main content

De eerste wedstrijd van de terugronde is thuis tegen Ieper, de laatste in de stand. Beide teams hebben 3 spelers op de bank zitten. Het is één van de heel weinige wedstrijden van de Roden die door een vrouwelijke scheids gefloten wordt. Het is ook één van de meest hilarische wedstrijden geweest.

Zoals gewoonlijk gooit de scheidsrechter de bal omhoog om de wedstrijd te starten. Het is wel de eerste keer dat een ploeg, zijnde Ieper, start met maar 4 spelers. Niemand had het direct door behalve Casper want die had geen man om op te verdedigen. Een halve tot een minuut later komt de vijfde man in het spel.

Het begint moeizaam voor de thuisploeg. Na 3’ spelen, is de stand nog altijd maar 4-4. Geen blitz-start van de thuisploeg dus. Maar daarna begint het wel los te lopen. Na 4’ gooit de thuisploeg zijn eerste driepunter binnen. Na 7’30” bedraagt de voorsprong 13 punten (19-6). Poperinge speelt op de press maar met beperkt succes. Daarna een “typische” actie voor deze wedstrijd. Jonathan past naar Siebe die helemaal vrij staat en simpel scoort. De verdediging van Ieper was hem helemaal vergeten. Nog geen minuut later hetzelfde liedje. Deze actie zal zich nog eens voordoen in het derde quarter. Dit quarter eindigt op 32-10. Een korte rekenoefening : 32 maal 4 is 128. Het kan dus een mooie eindscore worden.

In Q2 wordt er weinig gescoord, zowel door de thuisploeg als door de bezoekers. De bezoekers maken 4 punten, de thuisploeg 15 punten. Bij de Roden komt dit vooral omdat er 5 – 6 gemaakte goals toch nog vakkundig de nek omgewrongen worden. Er wordt met een 47-14 de rust ingegaan. De rekensom ziet er nu als volgt uit : 47 maal 2 is 94. De score van de heenwedstrijd (104 punten) zal dus niet gehaald worden.

Na de rust komt de scoringsmachine terug op gang. Na 2’30” is de stand 51-17. Halverwege is de voorsprong voor de Roden 38 punten (60-22). Met nog een driepunter op het einde van deze 10 minuten eindigt Q3 op 76-26. De rekensom komt nu op 100 punten uit, zijnde 76 gedeeld door 3 maal 4.

Ieper helpt de thuisploeg in het laatste quarter een handje om de voorsprong uit te bouwen. Ze maken nl een tweepunter in de eigen basket (78-26). Nog maar heel heel heel weinig gezien. Na twee minuten spelen zijn er 10 punten bijgekomen voor die van ons (82-28). Drie minuten later zijn er opnieuw 10 punten bijgekomen (92-35). Kort daarna een serieus opstootje tussen een speler van Poperinge en één van Ieper. Maar de scheidsrechters zijn mild en geven zelfs geen technische fout. Na 5’30” heeft Poperinge wel al 5 teamfouten. Geen erg, natuurlijk. Na 7’ is de stand 94-36. Er sluipt wel wat nonchalance in het spel van de thuisploeg. Met nog enkele seconden te spelen is de stand 99-36. De laatste bal draait rond in de ring maar gaat er niet in. De kaap van de 100 punten wordt net niet gerond.