Wervik kwam zoals gewoonlijk eerst in rode tenues op het plein alvorens te beseffen dat bij de jeugd de thuisploeg wisselt. De match zelf is van begin tot eind spannend gebleven. Wervik en Poperinge deelden aan het begin blow voor blow met mooie acties aan beide kanten tot er lichte frustraties bij sommigen van de onzen boven kwamen. Concentratie verlies leed tot slechte afwerking en Wervik toonde zich gretig om een eerste kloof te slaan; Q1 20-14. Het tweede kwart leek ook eerst voor de thuisploeg te zijn, tot de turbo bij Poperinge op toeren kwam. Gretiger rebounden en snellere transitie kon het kloofje kleiner maken bij rust 32-27.

Na de rust kwam de enige echte rode ploeg langszij en kon zelfs even uitlopen. Hoewel het samenspel even ontbrak kon dit gecompenseerd worden door enkele individuele acties. De hoppeplukkers waren goed op stoom, al kwam dit ook uit bepaalde spelers hun oren. Na een eerste technische fout voor commentaar volgde ook even later in het vierde kwart een tweede voor dezelfde speler. Gemoedsrust op kritieke momenten, het scheidt de topspelers van de simpele pubers. Met een ontregeld aanvallend vermogen kon de rest van de ploeg enkel defensief schade beperken. Eindstand 65-63