Een verre verplaatsing voor de zes spelers van Poperinge. De basketters van dienst zijn Brandon, Casper, Theo, Zidan, Florin en Milan. De coach van de thuisploeg kan rekenen op 12 speler.

De wedstrijd komt voor beide ploegen moeilijk op gang. Na 4’ spelen is de stand nog steeds maar 4-4. Blankenberge verzuimt het om punten te scoren. 3’ later is de score ongeveer verdubbeld (7-8). Op het einde van het eerste quarter kan de thuisploeg een voorsprong van 3 punten bijeen spelen (16-13). Poperinge heeft soms moeite met de rebound. Bijvoorbeeld : op het einde van Q1 probeert de thuisploeg wel 30 seconden lang om te scoren, shot na shot namen ze rebound na rebound maar uiteindelijk zonder succes.

Ook het begin van de volgende 10 minuten vlot niet. Na 2’ spelen zijn er nog geen punten bijgekomen voor beide teams. Daarna plaatst de thuisploeg een tussensprintje. Na 5’ is de stand 22-13. De stand aan de rust is 29-18. Een heel zwak quarter voor de onzen met maar 5 punten.

Na de rust bouwt de thuisploeg zijn voorsprong voorzichtig verder uit. Na 2’ hebben ze 13 punten meer staan dan de bezoekers (35-22) en twee minuten later is de voorsprong nog eens 4 punten groter geworden (39-22). Met nog twee minuten te gaan is de voorsprong 14 punten (40-26) om uiteindelijk te eindigen met 18 punten (50-32).

In Q4 blijft de achterstand voor Poperinge ongeveer gelijk. Na 2’30” is de stand 54-37. Anderhalve minuut later krijgt een speler van de Roden zijn vijfde fout aangesmeerd met als gevolg dat er geen wisselmogelijkheden meer zijn. Halverwege dit quarter is de stand 58-41. Anderhalve minuut later krijgt een thuisspeler een onsportieve fout achter zijn naam. De wedstrijd eindigt op 72-53.

Met z’n zessen tegen twaalf tegenstanders spelen, is fysiek niet simpel. Toch enkele mooie acties/passes bij de Roden gezien.

Nog een weetje. In het laatste quarter waren de scheidsrechters gul met het fluiten van fouten. De thuisploeg verzamelde er 10 van de 22. Voor Poperinge viel het nog mee (4 van de 14).