Skip to main content

Hier werd al een tijdje naar uitgekeken: de eerste bekermatch van de U12A Poperinge, op verplaatsing in Deerlijk tegen de fusieploeg Deerlijk/Zwevegem. Niet evident om het niveau van deze onbekende tegenpartij in te schatten, hetgeen zich liet voelen in een aarzelende start. Moeizaam samenspel en pech bij de afwerking zorgden voor een vroege voorsprong voor de thuisploeg. Poperinge kon echter blijven aanklampen en zo de achterstand beperken tot 14-11 bij het afsluiten van het eerste quarter. Onder impuls van de Poperingse coaches en het publiek werd in het tweede quarter meer aandacht besteed aan het opbouwen van de aanval en het verdedigen van de eigen korf waardoor de rust kon worden bereikt met een comfortabele 23-38 voorsprong. Na de rust leek zowaar alles te lukken voor de jongens van de Hoppestad en kon de gaspedaal worden ingeduwd tot 29-53. Enkel zes punten tegen dus in tien minuten, wat een defense! Met de buit binnen kon Poperinge rustig de match verder uitspelen en uiteindelijk afsluiten met 42-69. Goed gedaan Lars, Liam, Daan, Mathis, Stan, Jerome, Juul, Arthur en Warre! De volgende wedstrijd is pas op 11/11, thuis tegen BBC Gullegem.