Op zaterdag 24/2 speelden de U12A thuis tegen Iebac Ieper, de ploeg van trainer Ringo Decaestecker, die door voorbije stages en open trainingssessies geen onbekende is voor de meeste van de Poperingse spelers. De wedstrijd begon met veel energie aan beide kanen. Poperinge en Iebac leverden een intense strijd op het veld, waarbij beide teams goed verdedigden en kansen creëerden aanvallend. Het eerste kwart eindigde met een nipte voorsprong voor Poperinge, met een tussenstand van 16-15. Ook in het tweede kwart bleven de teams aan elkaar gewaagd. Dankzij een strijdlustige Juul en Warre kon Poperinge de voorsprong behouden, maar Iebac bleef constant op de hielen zitten. Bij de rust stond Poperinge voor met een score van 30-26. Het derde kwart bracht een opmerkelijke verandering in het spel. Iebac kwam terug met hernieuwde vastberadenheid en begon het offensief op te voeren. Vooral Staf Decaestecker (zoon van) liet zich opmerken onder de korf en leek niet te stoppen. Iebac slaagde erin de leiding over te nemen van Poperinge en bouwde gestaag de voorsprong uit tot een verrassende tussenstand van 42-48 aan het einde van het derde kwart. Met zes punten verschil hadden de Poperingse supporters nog steeds hoop op de eindzege maar de thuisploeg kende in het laatste kwart van de wedstrijd geen antwoord tegen de aanvallen van een uitstekende Staf (31 punten). De frustratie kreeg de bovenhand bij de thuisploeg waardoor het aanvallend en verdedigend alleen maar slechter ging en de kloof op die manier groter dan 20 punten werd. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een eindstand van 50-72 voor Iebac, die het hoofd het langst koel wist te houden. Een harde noot voor onze eigen jongens, die voor de jaarwisseling bijna alle wedstrijden wonnen maar nu in een sterkere reeks moeten leren omgaan met verlies. Volgende week wordt er op verplaatsing gespeeld tegen Waregem. Een nieuwe kans om zich te bewijzen.