Skip to main content

Met Izegem kwam op zondagavond een te duchten tegenstander naar Poperinge. Na 4 matchen telden beiden ploegen evenveel punten en twee gewonnen matchen. Poperinge bouwde een gemiddelde hogere score op (77 vs 56), maar Izegem kreeg minder punten tegen (58 vs 48). Bovendien had Izegem in het eerste deel van het seizoen af te rekenen met een veel blessures, waardoor het team pas voor het eerst op volle kracht aan de wedstrijd kon starten. Coach Glenn organiseerde over de middag nog een training voor zijn discipelen en vroeg zo volledige focus.

De wedstrijd kon rekenen op veel belangstelling en kwam snel op gang. Izegem gaf meteen een visitekaartje af en liep uit tot 2-8. Ook Poperinge had er zin in en kon milderen tot 6-8, tot de Midwest-boys de gas opendraaiden en met fris en snedig basket plots 8-17 voorstonden. Opnieuw slaagden onze jongens erin om terug te krabbelen. Na quarter 1 keken we hoopgevend naar het scorebord: 18-22. De Izegemse coach was vastberaden en vroeg zijn team om nog een versnelling hoger te schakelen, waarop we quarter indoken met 22-30. We vonden geen antwoord op het snedige, maar faire spel van onze tegenstanders, die uitliepen tot 26-44. Aan de rust was duidelijk dat we tegen een beter en sneller team speelden. Halfweg moesten we de rol definitief lossen: met 10-33 in quarter 2 was de ruststand 28-55. Coach Glenn nam zijn spelers mee naar de kleedkamer om hen nieuwe moed in te pompen. Quarter 3 gaf eerst wat hoop: voor elke Izegemse korf stond er een Poperingse tegenover: 34-60. In het tweede deel van quarter 3 kon de kloof weer lichtjes uitgediept worden tot 38-72 (quarter 3: 10-17). Poperinge liet de moed niet helemaal zakken en probeerde ook in de laatste 10 minuten het beste uit zijn spel te halen, wat resulteerde in een verdienstelijke 17-21 in quarter 4.

Meteen toonde de eindstand in Izegem een overduidelijke en verdiende winnaar: 55-93. We werden deze week overklast door snel, eenvoudig en technisch sterk basketbal in een wedstrijd waar we zeker veel uit kunnen halen om stappen vooruit te zetten naar de toekomst toe! Volgende zaterdag trekken we naar de ongeslagen leider Kortrijk Spurs, wat ongetwijfeld weer een leerrijke ervaring wordt.

Score: Thor Maes 17, Jasper Couchez 8, Mathis Samyn 8, Victor Leuwers 6, Warre Christiaen 6, Dauwe Metsu 5, Emiel Dumelie 5, René Cailliau 0, Léon Ruyssen 0