Skip to main content

De stijger van niveau 4 uit de heenronde komt op bezoek. Daar hadden ze geen enkele wedstrijd verloren. Hun eerste wedstrijd in de terugronde tegen Ieper hebben ze met 40 punten verloren. Wel waren ze dan niet op volle sterkte. Qua aantal spelers is de stand gelijk : 9-9.

De thuisploeg opent de score na anderhalve minuut spelen (2-0). Ze spelen goed samen waardoor de stand na 3’ 7-0 is. Halverwege Q1 is de stand 9-2. Veel is er in die 2’ niet gescoord geweest. De volgende 2’30” speelt Poperinge niet meer als één team waardoor er voor hen geen punten bijkomen (9-4). Hoog tijd voor Jacky om een time-out te nemen. Met nog 2” te gaan maakt een Keikop nog een fout met 2 vrijworpen als gevolg. Gelukkig gaat er maar 1 vrijworp binnen (12-6). In deze 10’ waren veruit de meeste rebounds voor de thuisploeg.

Het begin van Q2 gaat vlot voor de Roden. Na 3’ is de stand 20-9. 2’ later staan er al 5 ploegfouten bij de bezoekers. Nog eens 1’ later is de stand 26-13. Met nog 2’30” te gaan tot aan de rust is er dom balverlies onder de korf van de thuisploeg waardoor de Spurs tot een gemakkelijke score komen (27-17). De stand voor de pauze is 36-17. We zitten op schema om Kortrijk opnieuw 40 punten aan te smeren.

1’ na de rust is de stand 40-20 maar daarna volgen 3’ van zwak spel bij de Poperingenaren (44-27). Voorbij halfweg vindt coach Jacky het opnieuw tijd om een time-out aan te vragen (46-28). Na 7’ is de stand 51-32. De voorsprong van voor de rust is dus niet verder uitgediept geweest. Dit blijft zo op het einde van Q3 (59-36). Dit quarter wisselde de thuisploeg mooie acties af met zwak spel.

Na 1’30” spelen in de laatste quarter is er veel geharrewar onder de goal van Kortrijk. Uiteindelijk kan Poperinge aan het langste trekken en scoren. Met nog 7’ te spelen in deze wedstrijd is het verschil uitgegroeid tot bijna 30 punten (64-36). Op dat ogenblik vraagt de scheidsrechter aan de coach van Kortrijk om een speler te wisselen. Blijkbaar had die speler nogal veel noten op zijn zang en de scheidsrechter wou vermijden om hem een technische te geven. Nog maar heel weinig gezien. Halverwege dit quarter stonden er opnieuw 5 ploegfouten bij de Spurs. Met nog 1’ te gaan is de stand 75-44 om uiteindelijk te eindigen op 78-46, toch een mooie kloof van 32 punten.

Nog wat cijfers om te eindigen.

• Het eerste quarter van die van ons was zwak qua punten (12) in vergelijking met de andere drie (24-23-19).
  • Qua aantal fouten was er meer regelmaat bij de thuisploeg (6-4-4-4).
  • Bij de bezoekers was er meer wisselvalligheid, zowel qua punten (6-11-19-10) als qua fouten (4-8-5-6).
  • Wel opvallend : geen echte uitblinker bij de Spurs wat betreft het aantal gemaakte punten. Iedere speler heeft gescoord. Wel beperkt, nl tussen de 2 en 7 punten. Bij de thuisploeg was dit : 0-2-4-6-9-11-12-14-20. De vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op aangezien we veel meer punten gemaakt hebben.
  • Het percentage gelukte vrijworpen was zwak bij de thuisploeg, 7 op 18 of 39%. Kortrijk kwam uit op 56% (9 van de 16).
  • De stand in het aantal gemaakte driepunters is 5-3.