Dit weekend de tweede match voor de beker. Wielsbeke komt met 9 spelers af, evenveel als het aantal thuisspelers. Ter herinnering, de eerste bekermatch werd in en tegen Gullegem met 66-50 verloren. Maar er is hoop aangezien de thuisploeg zijn laatste matchen gewonnen heeft. Ze zitten dus in een positieve flow.

Na 2” spelen is de eerste korf gemaakt (2-0). Van een blits start gesproken. De thuisploeg bouwt die voorsprong verder uit. Zo is het na 3’ 8-2 en na 5’ 10-4. Qua aantal gemaakte fouten staat Poperinge ver voor (4-0). In de tweede helft van dit quarter loopt het een stuk stroever voor de Keikoppen. Er wordt veel gemist en er worden veel slechte passen gegeven. Gelukkig blijft de voorsprong behouden. Na 6’ is de stand 10-6 en 2’ later is de stand niet gewijzigd. Q1 eindigt uiteindelijk op 12-7.

Na 20” spelen in het tweede quarter is de stand 14-7. De voorsprong had 8 punten moeten zijn maar omdat de vrijworpnemer met zijn voet op de vrijworplijn stond, is de voorsprong “maar” 7 punten. In de eerste 2’ van deze 10 minuten heeft onze U18 een 3-/4-tal ballen gehad die de ring uitgedraaid zijn. Spijtig, maar zo’n dingen gebeuren nu eenmaal. Het is ook niet erg. De thuisploeg zorgt ervoor dat de achterstand van Wielsbeke verder oploopt. Na 3’ is die 7 punten (17-10), 3’ later 10 punten (22-12) en nog eens 1’30” later nog altijd 10 punten (26-16) om uiteindelijk te eindigen met een achterstand van … jawel … 10 punten (29-19). Het moet gezegd, het spel van de Roden in de eerste helft was een stuk minder dan de voorbije matchen. Is het misschien omdat er tegen een zwakkere tegenstander gematcht wordt ?

Na de rust volgt er een sterk derde quarter voor de Poperingenaren. Ze scoren in totaal 21 punten tegenover 2, jawel je leest het goed, voor de Wielsbekenaren (50-21). Hun 2 punten scoorden ze na 9’30” spelen. Bijna een clean sheet dit quarter. Hierbij enkele tussenstanden. Na 2’ 33-19, na 3’ 37-19 en na 4’30” 41-19. Op dit ogenblik begaat een bezoeker een onsportieve fout. Na 6’ is de stand 43-19 en na 9’ 48-19.

Voor de aanvang van het laatste quarter geeft de coach van de bezoekende ploeg een donderpreek. Voor hem telt de prestatie en niet de score. En de prestatie van Q3 vond hij ondermaats. Het helpt want er wordt lichtjes aan de achterstand geknabbeld. Na 2’30” is de stand 50-25 en 2’ later 52-27. Na 7’ begaat een bezoeker een technische fout en 15” later begaat het unlucky number … zijn vijfde fout. Game over. Op dat ogenblik is de stand in het aantal fouten 1-5. Met nog 1’ te gaan is de stand 65-29. In de laatste minuut maakt Wielsbeke nog 2 punten en daarna dribbelt onze guard de wedstrijd ter plaatse uit en de bezoekers laten begaan.

Nog enkele cijfers om mee af te sluiten :

• De Roden deden het goed qua vrijworpen. Ze mochten er dubbel zoveel nemen als de bezoekers en hadden een hoog scoringspercentage. 79% van de vrijworpen gingen er in (19/24). Bij die van Wielsbeke was het percentage 17% (2/12).
  • Er werd 1 driepunter gemaakt … door die van Wielsbeke.
  • De bezoekers zijn de ganse wedstrijd vanaf seconde 2 op achtervolgen aangewezen geweest.
  • De langste run bij de bezoekers was 6 punten en bij die van ons 19 punten (in Q3).