Skip to main content

Onze U16A boekte vorige zondag een nieuwe overwinning tegen een onthoofde tegenstander, die moest harken om 6 spelers bijeen te krijgen. Zelf echter waren ook slechts 5 van de 9 spelers beschikbaar. Jasper, Dauwe, Léon, Thor en Warre konden rekenen op Liam en Bram die voor de gelegenheid van de U16B de oversteek maakten. Coach Glenn Degros koos logischer wijs voor risicoloos basket en hamerde op de ingrediënten waar hij al het ganse seizoen aan werkt. Dat resulteerde na quarter 1 meteen in een eenvoudige 20-12 voorsprong. Het jonge en ambitieuze ref-duo zag Deerlijk veel fouten maken, het was duidelijk dat het oppassen zou worden voor de foutenlast naar het wedstrijdeinde toe. We konden niet rekenen op veel automatismen en rotatie, waardoor er mogelijk ook geen al te hoge scores genoteerd werden: we haalden de rust met een 31-22 stand. Na de rust putte Deerlijk wat moed uit een beter quarter, dat met 13-16 werd gewonnen, maar dat zich kenmerkte door 7 ploegfouten bij de bezoekers. Het laatste quarter stonden maar liefst 3 bezoekers op het veld met 4 fouten. Poperinge kon wat meer doorduwen, wat zich duidelijk uitte in de score (14-6). Deerlijk eindigde de wedstrijd met 3 basketters door de voorspelde 5-fouters.

Komende zondag 18 februari om 17.00u staat ons U16A-team weer oog in oog met BBC Gullegem, waar we vorige week in de competitie onze meerdere moesten erkennen, vooral door een afwerking die veel efficiënter en doeltreffender was dan de onze. Met onze gedrevenheid, enthousiasme, focus, vechtlust en teamwork als in onze beste matchen moet het dus een spannende bekermatch kunnen worden. We roepen Poperinge dan ook op om met z’n allen te komen supporteren voor onze jongens en hen richting halve finales te roepen!

Score: Dauwe Metsu 16, Thor Maes 15, Jasper Couchez 15, Warre Christiaen 4, Léon Ruyssen 4, Liam Hullak 2, Bram Gelein 2.